kies regio:
Image

Beweging.Academie wil mensen en organisaties versterken om mee te bouwen aan een sociaal-rechtvaardige en duurzame wereld.

Beweging.Academie versterkt mensen en organisaties met inspirerende vorming. Als vormingsmakelaar brengen we mensen samen, organiseren we vormingen en delen we kennis en expertise in een open, innoverend en lerend netwerk.

Samen met deelnemers en organisaties bouwen we zo via vorming en ontmoeting aan de sociaal-rechtvaardige en duurzame wereld waar beweging.net voor staat.

Image

De coronacrisis verhindert dat we fysiek kunnen samenkomen. daarom brengt Beweging Academie een aantal boeiende sprekers live in jullie huiskamer.

We selecteerden een aantal boeiende thema's zoals digitale taksen, innovatie in de zorg, wonen, solidariteit, prijs van innovatieve geneesmiddelen, economie, tijd, fake news.

We zochten voor elke thema een straffe spreker of spreekster!

Zo kan je ondermeer nog luisteren naar Erik Schokkaert, Geert Van Hootegem en Lander Vermeerbergen, Paul De Grauwe, Jean Hermesse, Olivier Pintelon, Michael Opgenaffen en Sien Winters. Ze passeren tot de zomer allemaal de revue.

Alle events lopen via zoom en zullen live gestreamd worden op de facebookpagina van beweging.net

Inschrijven doe je via deze link

Op de dag van het webinar zelf tot 16u. 
Daarna enkel nog via email

De coronacrisis heeft een kleine schokgolf door het (gezondheids-)zorgsysteem gestuurd.

Op korte tijd werden innovaties doorgevoerd die lange tijd onmogelijk waren.

Vraag is welke innovaties we meenemen naar het post-coronatijdperk?

Onze sociale zekerheid bestaat 75 jaar! Reden voor een feestje?

Zeker wel, maar er is ook nood aan een nieuw fundament...
Welke toekomst voor onze pensioenen en onze gezondheidszorg? Welke (politieke) keuzes liggen voor?

Een uitdagende lezing over een uitdagend onderwerp.

De corona crisis dwingt staten zich rechtstreeks te laten financieren door de centrale banken i.p.v. schuld aan te gaan.

Dat heeft heel wat voordelen. Dat behoeft een woordje uitleg.

Het verhaal van het geneesmiddel Zolgensma.

Waarom zijn innoverende geneesmiddelen zo duur? Gezondheidszorgbudget uit evenwicht door Farma? Mogelijke oplossingen.

De coronacrisis heeft ons allemaal in ‘ons kot’ geduwd.

Hoe dat ‘kot’ eruitziet, en waar het ligt, bepaalt nu heel erg ons dagelijks leven. Meer dan reden genoeg om na te denken over dat ‘kot’, dat zo kan verschillen, en waarmee ook de crisis voor de ene veel erger is dan voor de andere.

Het recht op wonen vormt daarvoor ons vertrekpunt. Betaalbaarheid en kwaliteit zijn de basisprincipes van dit recht op wonen. Hoe belangrijk woningkwaliteit is, ervaren we nu meer dan ooit.

Wat is fake news en waarom is het zo succesvol?

Wat is de rol van de journalistiek, de sociale mediaplatformen en de nieuwsconsument? Wat is het maatschappelijk belang van Fake News?

Tijd voor de (korte) coronawerkweek?

Evenwicht tussen zorg en betaald werk, man-vrouwgelijkheid, werkbaar werk, de 30 urenweek biedt een antwoord op diverse maatschappelijke uitdagingen.

Vindt de kortere werkweek in de nasleep van corona ingang? Volgens politicoloog Olivier Pintelon zien de voortekens gunstig. Tijdens de lockdown was onbetaalde zorgarbeid zichtbaarder dan ooit. Bovendien kan de kortere werkweek een sleutelrol spelen in het bestrijden van de economische en epidemologische crisis. Dit webinar zit boordenvol inspiratie. Kan de 30 urenweek uitgroeien tot de (korte) coronawerkweek?

  Deze website werd mede mogelijk gemaakt door
Belfius Bank VDK bank Logo DVV